Skip to main content

Suomen kesä on täynnä upeita kohteita muotoilun ystäville. Moni pienempi taidemuseo tai muu uniikki kohde avaa ovensa vain kesäsesongiksi, joten valinnan varaa on mihin päin suuntaa tutkimusmatkansa kesällä. Olemme tähän kirjeeseen koonneet sinulle muutaman meitä kiinnostavan menovinkin.

Aula 5-menovinkit:

Olemme mukana Naantalin Asuntomessuilla muun muassa kohteessa Aurinkolinna. Kohde ihastuttaa kävijänsä aidoilla materiaaleilla ja seesteisyydellään. Tervetuloa kohteeseen ihastumaan Aula 5:n yritysten ratkaisuihin.

Ryijyt ovat kovassa nosteessa. Yksi suomalaisen ryijyperinteen uranuurtaja, Uhra Simberg-Ehrström on kesän ajaksi saanut oman mininäyttelynsä Ähtäriin. Näyttely esittelee taiteilijan luomaa valööriryijymenetelmää. Ryijyn lumo -näyttelyssä Kauhajoella Hämes-Havusessa on myös esillä Suomen Käsityön Ystävien valikoimasta mm. Liekki- ja Ruusu-ryijyt.

Lankilankosken varressa Lapualla kutomakoneet hiljenevät heinäkuussa hetkeksi. Villa Annala palvelee kuitenkin koko heinäkuun ajan. Pysähdy ja istahda kahvilan upeaan miljööseen. Vastaavaa paikkaa ei muualla Suomessa tule vastaan.

Festivaalit kuuluvat kesään itse kullakin. Erityisen vahvasti festivaalit näkyvät Maiserin kalenterissa. Mittatilauskalustevalmistaja Maiseri on kova tekijä myös tapahtumarintamalla. Maiserin kädenjälkiä voit ihailla Himos Juhannuksessa, Provinssissa, Ruisrockissa, Ilosaarirockissa, Blockfesteillä…jne.

Mukavaa ja rentouttavaa kesää juuri sinulle!