Skip to main content

Monesti ajattelemme ryijyn olevan suorakaiteen muotoinen. Paola Suhosen Suomen Käsityön Ystäville suunnittelema Simpukka-ryijy on kuitenkin kaikkea muuta. Se on muodoltaan yllätyksellinen, värimaailmalta kaikkea muuta kuin maanläheinen.

Simpukka-ryijy on valmistunut Suomen Käsityön Ystävien ja Ivana Helsingin Paola Suhosen yhteistyön tuloksena.

”Yhteistyön tavoitteena on suunnitella uusia erityisesti julkitilaan sopivia ryijyä. Ideana ryijyssä on että se voi olla missä asennossa tahansa seinällä ja ryijyjä pystyy asentamaan seinälle useampia”, kertoo Suomen Käsityön Ystävien hallituksen puheenjohtaja Hanna-Maria Kortesoja.

”Ryijyyn haluttiin tuoda väriä. Ja sitä siinä onkin. Ryijy kunnioittaa käsityöperinteitä. Se on pehmeä ja tuo hiljaisuutta tilaan. Koska ryijyt valmistetaan käsin, ovat ne vastapainona digitaalisuudelle, kaukana kiireestä ja kiireellä tekemisestä. Yleisesti ryijysolmut viittaavat vahvasti elämän solmukohtiin.”

Tällä hetkellä Simpukka-ryijyä saa vain valmiina tuotteena. Simpukka, kuten muutkin malliston ryijyt, on suomalaisten ryijykudonnan ammattilaisten valmistana.  Tutustu Suomen Käsityön Ystävien ryijymallistoon.