Skip to main content
 

Soft-Kaluste

Kalustamme tyylillä aulat, lounget sekä erilaiset majoitus-, ja oleskelutilat. Oman laajan sohva-, nojatuoli- ja sänkymallistomme lisäksi teemme tuotteita myös mittatilauksesta. Myös vakiomalleihimme on mahdollista tehdä pieniä muutoksia kohteen tarpeiden mukaisesti. Näin jokainen tuote on uniikki ja juuri kohteeseen sopiva.

Kiinnitämme suunnittelussa erityistä huomiota näyttäviin selkeisiin linjoihin ja elämiseen mukavuutta tuoviin käyttöominaisuuksiin. Olemme kiinnittäneet tuotekehityksessä huomioita istuinmukavuuteen ja annammekin istuimillemme 10 vuoden takaan. Myönnämme kalusteidemme rungoille 20 vuoden runkotakuun. Huonekalumme ovat suunniteltu tyylikkäiksi ja pitkäikäisiksi tilojen keskipisteiksi, joissa on mukava rentoutua.

Materiaaleistamme

Käytämme huippulaatuisia Certipur hyväksyttyjä vaahtomuovilaatuja.
Selkäpehmusteissa on hr25-vaahtomuovia, kun kyseessä on vaahtomuovityynyllä oleva sohva.
Istuimissa on muotoonvalettua kylmävaahtomuovia HR35HR42, sekä ERX55 vaahtomuovilaatuja. Materiaali on samaa aikaa kestävää, jota käytetään muun muassa linja-autojen penkeissä.
Rungot ovat kotimaista koivua ja havupuuvaneria ja massiivipuuta.

Verhoilumateriaaleista

Mistä tunnistat laadukkaan kankaan? Kankaat ovat suunniteltu käyttökohteen mukaisesti. Standardisoidun Martindale-menetelmän avulla kangasvalmistajat määrittelevät kankaan keston ja käyttökohteen. Testaus menetelmässä kangasta pyöritetään alustalla hangaten kunnes kuitu alkaa katketa. Kierrosmäärä määrittelee Martindale arvon.

Yli 50 000 martindale arvon saavuttavat kankaat soveltuvat kotikäytön lisäksi vaativaan kulutustakestävään käyttöön kuten esimerkiksi julkisiintiloihin. Kotikäyttöön soveltuvat kankaat ovat vähintään 25 000 Martindalea (vähintään 25 000 kierrosta)

Pillinki-arvo puolestaan kertoo kankaan nyppyyntymisen keston. Asteikkona käytetään 1-5. Ensimmäisen tason pillinki-arvo tarkoittaa runsasta nyppyyntymistä, kun taas viidennen tason pillinki-arvo osoittaa kankaan nyppyyntyvän erittäin heikosti.

Valonkesto. Suora auringonvalo ja uv-säteet voivat aiheuttaa kankaiden värissä muutoksia. Kankaiden valonkestoa testataan myös valmistajien toimesta. Asteikko on 1-5 jossa viides taso on erittäin hyvä valonkesto ja ensimmäisen tason kangas kestää auringonvaloa huonosti. Kankaan valinnassa tuleekin huomioda kankaan ominaisuudet. Polyesteri (PES) kestää valoa paremmin kuin esimerkiksi puuvilla (CO). Kuitenkin tulee muistaa että ajan mittaan auringonvalo saattaa muuttaa kankaan väriä, älä siis aseta huonekalua suoraan auringonvaloon.

Nahka

Huonekalunahka, on aito ja kestävä luonnonmateriaali. Nahka onkin ekologinen verhoilumateriaali, koska se on naudanlihan kasvattuksessa syntyvä sivutuote. Verhoilunahkaa on kolmea peruslaatua.

1. Pintanahka.
Pintanahka on naudan ihon uloinkerros. Ominaisuutena nahalla on erittäin hyvä hengittävyys, pehmeys sekä luonnonmartiointi. Nahka on läpivärjättyä, jolloin ihohuokoset jäävät auki minkä vuoksi nahka hengittää todella hyvin eikä hiosta.Käyttämämme Lena-pintanahka on semianiliini värjättyä pintanahkaa. Pinnalla on kevyt vahakerros joka estää kosteuden imeytymistä materiaalin läpi. Nahan vahvuus on n.0,9-1,1mm

2. Hiottunahka.
Hiottu nahka laatu syntyy kun pintanahka on leikattu pois naudan vuodasta. Tämän jälkeen nahasta hiotaan ja pakkeloidaan arvet ja muut jäljet pois. Martiointi tehdään koneellisesti, koska luonnonmartiointi on jäänyt pinta-nahkaan. Hiotut laadut ovat myös pehmeitä kestäviä ja niihin on saatavissa myös saman sävyiset keinonahat. Käyttämässämme Amalfi-nahassa vahvuus on 0,9-1,1mm.

3. Haljasnahka.
Haljaslaatu syntyy kun vuodasta on leikattu pintanahka pois. Haljas on paksua värjättyä ja pakkeloitua nahkaa. Martiointi tehdään keinotekoisesti tai sitä ei ole ollenkaan. Lopputuloksena on paksu ja kestävä verhoilunahka.

Lisätietoa Soft-Kalusteesta saat täältä!