Skip to main content

Kun valitset projektiisi sohvia, selvitä ensin käyttötarkoitus ja käyttäjäkunta. Rentoon oleskeluun suunnitellut sohvat ja nojatuolit ovat yleensä istuttavuudeltaan hieman pehmeämpiä kuin jämäkät seurusteluun ja aulatiloihin suunnitellut sohvat. Moduulisohvat ovat suunniteltu siten että ne on mahdollista valmistaa tilaan kuin tilaan sopivaksi. Useat sohvat on mahdollista varustaa myös vuodemekanismilla, jolloin sohvasta saa helposti vierasvuoteen. Nämä sohvaratkaisut soveltuvat esimerkiksi majoituskohteisiin.

Valintoja tehdessä käyttäjäkunnan tunteminen on tärkeää. Esimerkiksi korkea istuinkorkeus helpottaa tuolilta/sohvalta nousemista. Selkänojan kulma ja korkeus vaikuttaa mm. istuinmukavuuteen.

”Useita malleja on myös mahdollista räätälöidä hieman, jolloin jokaiselle löytyy juuri oikea tuote”, kertoo SoftKalusteen Jani Yli-Karjanmaa.

”Materiaaleilla on myös väliä. Laadukkaat materiaalit tekevät sohvasta pitkäikäisen ja kestävän. Kiinnitä huomiota rungon materiaaliin ja paksuuteen sekä vaahtomuovien ja verhoilun ominaisuuksiin.”

Verhoilumateriaalien valinta tulee tehdä sohvan käyttökohteen mukaan. Sillä on merkitystä, onko materiaali helppohoitoista ja kuinka kestävää se on.

Kurkkaa, mitä materiaaleja on tarjolla sohvaprojekteihin.