Skip to main content
 

Suomen Käsityön Ystävät

Kun tilaan toivotaan pehmeyttä ja arvokkuutta, aito käsintehty ryijy on oikea valinta. Ryijyllä tilaan saa luotua tarinoita ja koettavaa kaikille aisteillemme. Meillä on mallistossa lukuisia ryijymalleja, mutta halutessasi voit suunnitella uniikin ryijyn ja me toteutamme sen. Monissa tiloissa ryijy on hieno lisä tilan äänimaailman rauhoittajana. Mallistossamme on myös upeita ja uniikkeja kirjottuja tyynyjä sekä kudottuja arvokankaita.

Laadukkaiden luonnonmateriaalien ja korkealaatuisen käsityötaidon ansiosta taidetekstiilit kestävät aikaa ja kulutusta. Tuotteemme ovat ekologisia: ne valmistetaan pääosin jopa raaka-aineita myöten Suomessa. Kudonta-ateljeemme ja showroom sijaitsevat Ulvilassa, mutta ryijyjä valmistavat myös ammattitaitoiset kotikutojat ympäri Suomea. Ryijy vaalii omaa kulttuuriamme, sillä edustaahan ryijy omaa kansallista perintöämme parhaimmillaan.

Mallistossamme on klasikkoryijyjen lisäksi runsaasti moderneja ryijyjä. Esimerkiksi muotoilijapari Saana ja Ollin Elonkierto-ryijy on yksi malliston tämän hetken suosikeista.

Mallistossamme on kansallisaarteita

Mallistomme ryijyissä on mukana melkoisia kansallisaarteita, sillä onhan suunnittelijoiden joukossa merkittäviä nimiä maamme muotoiluhistoriassa. 

Mallistossamme on muun muassa arkkitehti Eliel Saarisen Ruusu-ryijy (1904). Hän suunnittelu tiloja, joissa tekstiilit, huonekalut ja ornamentit sulautuivat yhdeksi kokonaisuudeksi. Tekstiilien käyttö tiloissa kiinnosti arkkitehti Saarista kovasti.
Taitelija Helene Schjerfbeckin suunnitteli meille 1900-luvun alussa kahdeksan erilaista tekstiilimallia. Mallistossamme oleva taitelijan tyynymalli Ruunut on pelkistetty ja väreiltään niukka kuten hänen maalauksensakin. Mallin lehtikuvio ja kruunumaiset kukat muistuttavat pihlajaa.

Ryijyt olivat intohimon asia Akseli Gallen-Kallelalle.  Gallen-Kallelan merkittävin teos tekstiilitaiteen saralla on Liekki-ryijy, josta katsotaan alkaneen suomalaisen tekstiilitaiteen historia. Liekki-ryijy on edelleen Suomen Käsityön Ystävien mallistossa.

Lisätietoa Suomen Käsityön Ystävistä saat täältä!